Kinderen uit de Centraal-Afrikaanse Republiek delen een schotel rijst in stadje Garoua-Boula (foto Monde Kingsley Nfor/IPS)
Afrika -

Kameroen overspoeld door vluchtelingen

In de Centraal-Afrikaanse Republiek kwamen reeds tweeduizend mensen om het leven door geweld tussen moslims en christenen. Een vierde van de bevolking sloeg op de vlucht. Een groot deel van de vluchtelingen kwam in buurland Kameroen terecht.

donderdag 20 maart 2014 14:38
Spread the love

Kameroen heeft het moeilijk om de vluchtelingen op te vangen. In het stadje Garoua-Boula, dat op de grens ligt tussen de Centraal-Afrikaanse Republiek en Kameroen, komen dagelijks vluchtelingen aan. Het kleine stadje moet er 80.000 mensen bijnemen. Er dreigt een gebrek aan voedsel voor de lokale bevolking en de vluchtelingen.

De vluchtelingen missen medische zorg en onderdak. Vaak zijn ze al ondervoed en kampen ze met diarree. Er is nood aan kampen met stromend water en degelijk onderdak. Anders dreigen er ziekten uit te breken onder de vluchtelingen, zo stelt Artsen zonder Grenzen.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!