Geen duurzame ontwikkeling in Latijns-Amerika
Nieuws, Milieu -

Geen duurzame ontwikkeling in Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika blijft de vervuiling toenemen en gaan dier- en plantsoorten, ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen nog steeds achteruit.

dinsdag 18 maart 2014 14:45
Spread the love

“We gaan niet de goede richting uit op he vlak duurzame ontwikkeling”, zegt econoom Joseluis Samaniego. “De huidige ontwikkeling is nu sterk verbonden met groei, energieverbruik en vervuilende uitstoot. Hij is directeur Duurzame Ontwikkeling van de Economische Commissie voor Latijns-Amerika (Cepal), een VN-instantie.

Vorige week waren twintig milieuministers uit Latijns-Amerika samen in het Mexicaanse San José del Cabo om de duurzame ontwikkeling in de regio weer op het spoor krijgen.

Meer geld

In hun slotverklaring pleiten ze onder meer voor bijkomende financiële middelen en een betere toegang tot technologieën. Ze vragen dat de principes van de duurzame productie en opslag van voedingsmiddelen worden opgenomen in de ontwikkelingsdoelstellingen die de VN volgend jaar willen vastleggen.

Ze stellen voor nationale inventarissen op te stellen van duurzame initiatieven voor consumptie en productie, om de civiele samenleving en bedrijfswereld daar meer bij te betrekken en indicatoren uit te werken.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!