Nieuws, Politiek, Recensie, Cd-recensie, Little Trouble Kids -

Luisterpost: Little Trouble Kids ‘Haunted Hearts’

Little Trouble Kids is op haar derde cd de kinderschoenen ontgroeid. ‘Haunted Hearts’ wordt daardoor een donkere, scherpe plaat die het hart een paar percussietikken sneller doet slaan.

zondag 16 maart 2014 18:25
Spread the love

Het kost absoluut geen moeite om Little Trouble Kids goed te vinden. Het duo werd de afgelopen tijd (na al twee platen) een trio en kaapte prompt onze goedkeuring weg met de fijne ‘Haunted Hearts’-single (die u trouwens hier gratis kan downloaden).

unieke entiteit

Nu is er dus de gelijknamige cd en die laat horen hoe de band volledig op eigen benen staat. Dat is niet alleen omdat Eline, Thomas en Jonas thuis zonder producer werkten, maar evengoed omdat de groep meer dan ooit als een unieke entiteit klinkt. Je hoort wel degelijk flarden uit de donkere kieren van de laatste decennia van de popmuziek, maar het hindert hoegenaamd niet. Daar zorgen onder meer de meer uitgesproken percussieaccenten voor en de geheel eigen manier van songs construeren.

straf

Wie vorig jaar bij voorbeeld gegrepen werd door Savages, moet zeker ook naar Haunted Hearts luisteren, want dit is minstens even straf. Zo zijn we zeer te spreken over het dwalende ‘Amateur Bitch’, terwijl ze in ‘Kansas’ zowaar Kim Gordon naar de kroon steken. Heel sterk vinden we ook de ballads ‘For As Long’ en ‘Where Were You’. Je moet het immers maar doen: trage, intimistische songs maken die verre van clef zijn. 2014 is nog pril en toch heb je hier al één van de beste platen van eigen bodem.

Koen De Meester

Beluister de volledige plaat hier (tot 6 april): https://soundcloud.com/littletroublekids/sets/haunted-hearts

Little Trouble Kids stellen de plaat voor op 22/3 in de Beursschouwburg in Brussel en op 12/4 in Trix, Antwerpen, naast diverse andere locaties.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!