(foto Vredesactie)
België -

Geen boete voor Vredesactie

De vereniging Vredesactie organiseerde in 2008 een actie voor het Ministerie van Landsverdediging. Ze hadden de gevel van het Ministerie met uitwasbare rode verf beklad. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor de slachtoffers van de oorlog in Afghanistan. Maar ze wilden ook protesteren tegen de Belgische soldaten die in Afghanistan verblijven.

vrijdag 14 maart 2014 14:14
Spread the love

Die actie was niet naar de zin van de minister van landsverdediging, Pieter De Crem. Hij diende een klacht in tegen Vredesactie en eiste dat er betaald werd voor de schade. Maar volgens Vredesactie was er helemaal geen schade aan het ministerie. De verf die werd gebruikt, kon je perfect afwassen.

Rechtbank

Deze week besliste de rechter dat Vredesactie gelijk heeft. Het betekent dat Vredesactie dus niet moet betalen aan Pieter De Crem. Een overwinning dus voor Vredesactie. Maar volgens Vredesactie ook een overwinning voor onze samenleving. Want het is belangrijk dat organisaties vrij actie kunnen voeren. Het is een recht om te mogen manifesteren. En dat recht mag niet beperkt worden, zegt Roel Stynen van Vredesactie.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!