Syrische kinderen poseren in het Zaatari kamp, in buurland Jordanië. Ongeveer de helft van alle kinderen is betrokken in de burgeroorlog. (credit Flickr CC / Oxfam International)
Wereld -

Kinderen slachtoffer van oorlog in Syrië

In Syrië is het al drie jaar oorlog. Dat heeft voor veel slachtoffers gezorgd. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat kinderen het grootste slachtoffer zijn. Ongeveer 5,5 miljoen kinderen krijgen te maken met het geweld van de oorlog. Dat komt neer op meer dan de helft van alle Syrische kinderen.

donderdag 13 maart 2014 12:11
Spread the love

Door de oorlog kunnen de kinderen in Syrië niet meer naar school. De meeste scholen zijn vernietigd. Maar het is soms ook gewoon te gevaarlijk om nog naar school te gaan. De kinderen moeten daarom thuisblijven.

Daarnaast zijn vele kinderen en hun ouders op de vlucht. Zij trekken naar landen die dicht bij Syrië liggen zoals Irak, Libanon of Jordanië. Daar proberen hulporganisaties scholen en ziekenhuizen op te richten voor de kinderen.

Oorlog moet stoppen

Volgens de organisatie UNICEF die zich inzet voor de kinderen, moet de oorlog dringend stoppen. Als de oorlog stopt, kunnen de kinderen weer naar school in Syrië. Maar er moeten niet alleen scholen komen. De kinderen moeten ook begeleiding krijgen. Ze hebben medische en psychologische zorg nodig. Want een oorlog laat zijn sporen na.

(artikel bewerkt door Thomas Decreus)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!