CEO Heinz verdient 110 miljoen dollar in acht maanden
Nieuws, Economie -

CEO Heinz verdient 110 miljoen dollar in acht maanden

De huidige ceo van Heinz die verantwoordelijk is voor het drastische besparingsplan wordt daarvoor beloond met een jaarloon van 9,2 miljoen dollar. De vorige ceo doet het nog beter. William Johnson krijgt 110,5 miljoen dollar voor zijn acht laatste maanden bij de ketchupmultinational. Heinz sluit onder meer in Turnhout een vestiging. Tweehonderd werknemers verliezen hun job.

dinsdag 11 maart 2014 07:26
Spread the love

‘Werknemers Heinz Turnhout speelbal van twee multimiljardairs’, schreven we hier twee weken geleden. Berkshire Hathaway van Warren Buffet en het Braziliaanse investeringsbedrijf 3G Capital kochten Heinz vorig jaar voor 23 miljard dollar.

De helft van dat bedrag werd geleend en om die lening snel terug te betalen werd beslist om het rendement te verhogen tot 30 procent. Dat is dubbel zo hoog als in de rest van de voedingsindustrie. De nieuwe ceo Bernardo Hees, die eerder al Burger King stevig onder handen nam, ging er stevig tegen aan.

Hij wordt daarvoor beloond met een loon van 561.538 dollar, een bonus van 1,2 miljoen dollar en opties op aandelen ter waarde van 7,3 miljoen dollar.

Hees verving William Johnson die al sinds 1998 aan het hoofd stond van Heinz. Voor die trouw kreeg hij 110,5 miljoen dollar in de laatste acht maanden dat hij bij Heinz werkte. Dat is 13,8 miljoen dollar per maand. Met dat bedrag kan je de fabriek in Turnhout ongeveer 11 jaar openhouden.

Warren Buffet schreef op 1 maart aan zijn investeerders dat de resultaten van Heinz bemoedigend zijn en dat de opbrengsten in 2014 ‘aanzienlijk’ zullen zijn.

Een woordvoerder van Heinz zei aan het persagentschap Bloomberg dat de besparingen nodig zijn om van Heinz één van de meest efficiënte voedingsbedrijven van de wereld te maken.

take down
the paywall
steun ons nu!