België -

Baas Heinz verdient teveel

Bij het bedrijf Heinz in Turnhout wordt er bespaard. Hierdoor verliezen tweehonderd mensen hun werk. Volgens sommige politici zijn de lonen van de arbeiders te hoog. Hierdoor moet een bedrijf als Heinz mensen ontslaan. Anders zou het bedrijf niet meer overleven. Maar is dat wel zo?

dinsdag 11 maart 2014 10:55
Spread the love

Eigenlijk gaat het helemaal niet zo slecht bij Heinz. De vorige baas verdiende tijdens zijn laatste acht maanden 110 miljoen dollar. Dat is ongeveer 10 miljoen euro per maand. De baas die nu aan het hoofd staat verdient 650 miljoen euro per jaar.

Lonen

Het zijn dus niet de lonen van de arbeiders bij Heinz die te hoog zijn. De lonen van de bazen bij Heinz zijn te hoog. Moesten de bazen iets minder verdienen, dan zouden mensen kunnen blijven werken bij Heinz. Met het loon van de baas, zou je tweehonderd mensen tien jaar kunnen betalen.

Dit artikel werd bewerkt door Thomas Decreus

take down
the paywall
steun ons nu!