(illustratie: Jessica Raes)
Wereld -

Migratie: een moeilijk probleem

Mensen kunnen steeds sneller en makkelijker reizen. Het zorgt ervoor dat meer mensen verhuizen naar andere landen. Dat fenomeen, migratie genoemd, neemt toe. Maar hoe moeten we daarmee omgaan?

maandag 10 maart 2014 14:07
Spread the love

We denken soms dat migratie iets is van deze tijd. Maar het is al heel oud. Zolang de mens bestaat heeft hij zich verplaatst. Op zoek naar werk of geluk. Het is dus helemaal niets nieuws. Maar vandaag bestaat er wel een nieuw soort migratie. Mensen uit het zuiden verhuizen vooral naar het noorden. Omdat zuiderse delen van de wereld (Afrika, Azië, Zuid-Amerika) armer zijn dan het Noorden (Europa, Noord-Amerika).

Oplossingen?

Hoe moeten we omgaan met mensen die naar hier komen? Kunnen we iedereen binnenlaten? Volgens wetenschappers is dat geen goed idee. Als veel nieuwkomers plots moeten gebruik maken van uitkeringen, dan is dat niet betaalbaar voor ons land. Mogen we dan niemand binnenlaten? Nee, dat heeft geen zin. Dan komen mensen illegaal het land binnen. Dat zorgt voor meer zwartwerk en dat is ook slecht voor de economie. We moeten dus zoeken naar een middenweg.

Volgens wetenschappers moeten landen meer samenwerken. Er moeten tussen verschillende landen regels opgemaakt worden over wie binnenmag en wie niet. Enkel zo kan migratie goed aangepakt worden.

Dit artikel werd herwerkt door Thomas Decreus

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!