De Britse politie keek bij duizenden mensen binnen in webcam-gesprekken. (credit: Fickr Creative Commons / Pandadenmark)

Britse politie bespiedt burgers

De Britste politie heeft duizenden burgers bespied. Dat deed de politie door mee te kijken met de webcam. De mensen voor de webcam wisten niet dat de politie meekeek. Bedrijven zoals Google en Yahoo vinden dit heel fout.

donderdag 6 maart 2014 12:29
Spread the love

We gebruiken allemaal de webcam. Vooral om gesprekken te voeren met elkaar. Maar we willen natuurlijk niet dat iedereen deze gesprekken volgt. Normaal mag niemand zomaar volgen met die gesprekken. Dat staat in de wet.

In Groot-Brittannië keek de politie mee met het chatten. De gebruikers van de chat wisten daar niets van. Overtreedt de politie dan de wet niet?

Veiligheid

De politie stelt dat ze de wet niet overtreedt. Ze kijkt mee met de webcam om informatie te verzamelen over mensen. Die informatie dient om terrorisme te bestrijden.

Bedrijven die internet aanbieden zoals Google en Yahoo gaan niet akkoord. Deze bedrijven vinden dat de politie hun klanten niet mag bespieden.

Dit artikel werd herschreven door Thomas Decreus

take down
the paywall
steun ons nu!