Hip-hop, jazz, drie weken isolatiecel en levenslang rijverbod voor een jointje

Hip-hop, jazz, drie weken isolatiecel en levenslang rijverbod voor een jointje

dinsdag 18 februari 2014 12:43
Spread the love

Levenslang rijverbod 

De straffen voor het bezit van cannabis rijzen de pan uit in heel België. Twee Belgen kregen door een rechter in Mechelen een boete van 400 euro omdat ze terwijl ze aan het fietsen waren, aangehouden werden door een agent die niks beters te doen had. Hij fouilleerde hen en betrapte ze op het bezit van een jointje. Omdat ze de eerste boete van 150 euro weigerden te betalen werd het verhoogd naar 400 euro!

 En een rechter in Brugge vond het nodig om een cannabisgebruiker zijn rijbewijs levenslang in te trekken, terwijl die niks of niemand had aangereden maar wel 40 nanogram THC in zijn bloed had terwijl hij achter het stuur zat in Blankenberge. THC blijft heel lang detecteerbaar, de man zei dat hij de avond ervoor een jointje gerookt had.  Hij gaf ook toe dat hij dagelijks een jointje rookt, waarop de rechter oordeelde:”Het toegelaten maximum is 1 nanogram en jij rijdt met veertig nanogram op een zomerse middag in Blankenberge terwijl het daar zwart ziet van het volk. Jij ziet roze olifanten en gaat daar met je auto tussen rijden.” En toen gaf de rechter hem een levenslang rijverbod! Dat zie ik zo een rechter nog niet doen met iemand die toegeeft dat hij elke avond een glas wijn drinkt! 

Drie weken isolatiecel voor een half jointje

In de gevangenis van Hasselt vond nog een erger schandaal plaats. Kim Van den Broeck (29), “logeerde” in de gevangenis omdat ze feiten gepleegd had onder invloed van een speedverslaving. Dat iemand met een speedverslaving niet echt thuis hoort in de bak is een ander verhaal.  Nu, er werd in haar cel een half jointje gevonden en ze kreeg hiervoor wel een heel zware straf die totaal niet in verhouding staat met de feiten. Drie weken isolatiecel! Een half jaar eerder ondernam ze al eens een zelfmoordpoging dus dat het meisje psychologische hulp nodig had was meer dan duidelijk. Toch vond het gevangenispersoneel het nodig om haar voor dit jointje streng te straffen. Hypocrieter kan gewoonweg niet! Kettingroken in de bak, bij de gevangenisdokter om allerlei slaappillen, pijnstillers, hoestsiropen met codeïne, etc … is allemaal geen enkel probleem. Maar owhee als ze je betrappen met een jointje. Het gevangenispersoneel erkent overigens dat dankzij cannabis de gedetineerden een stuk rustiger zijn, wat dus heel wat werk scheelt voor de cipiers die de orde moeten handhaven. Hypocrisie alom dus.

Kim Van den Broeck ondernam een tweede zelfmoordpoging, deze keer liep het slecht af. Mijn medeleven gaat uit naar haar familie en vrienden!

Hip-hop, jazz en wiet

Deze week was er trouwens op canvas een machtige reportage over de hip-hopwereld: The art of rap. Ice-T gaat in de reportage op bezoek bij tal van bevriende rappers. Bekende rappers steken het niet onder stoelen of banken dat ze graag een stickie of blunt (sigaar gevuld met cannabis) roken. Wiet en rap zijn namelijk nauw verweven, logisch want cannabis verruimt het bewustzijn en brengt je in een ontspannen sfeer waardoor je geïnspireerd raakt om goeie nummers te schrijven. Grote jazzartiesten zoals Louis Armstrong en Cab Calloway waren ook publieke tegenstanders van het cannabisverbod! Volgens Armstrong kon hij dankzij cannabis langer trompet spelen zonder zenuwpijn te krijgen! Hij prefereerde het boven alcohol.

Legale cannabisinkomsten goed voor onderwijs 

En terwijl de rest van de wereld lijdt door de economische crisis gaat het op financieel gebied alsmaar beter in Colorado, waar cannabis sinds kort legaal verkrijgbaar is! De eerste maand van de verkoop werd 1,24 miljoen dollar belastingsgeld bijgeschreven! Geld dat ten goede gaat komen aan onderwijs, bruggen, parken en wegen. De legale verkoop zorgt ook voor onnoemelijk veel jobs, legaliseren heeft dus wel degelijk ontzettend veel voordelen!

take down
the paywall
steun ons nu!