Nieuws, Wereld, België, Besnijdenis, GAMS, Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis, Vrouwenbesnijdenis, mutilatie,, Seksuele verminking bij vrouwen -

Internationale Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking

Ter gelegenheid van 6 februari organiseerde GAMS België een flashmob in het Antwerps Centraal Station. Onder seksuele verminkingen van vrouwen verstaat men alle ingrepen die leiden tot een gedeeltelijke of volledige verwijdering van de externe geslachtsorganen van de vrouw of elke andere verminking van deze organen beoefend omwille van culturele of andere redenen en niet voor therapeutische doeleinden (Wereldgezondheidsorganisatie, 1997).

woensdag 5 februari 2014 21:32
Spread the love

Men spreekt over besnijdenis wanneer de clitoris afgesneden wordt (en een deel van of de volledige kleine schaamlippen). In 80% van de gevallen gaat het hier om seksuele verminkingen. Men spreekt over infibulatie wanneer men, na het afsnijden van de clitoris en de kleine schaamlippen, de grote schaamlippen samennaait waarbij er slechts een kleine opening gelaten wordt voor het doorlaten van de urine en het menstruatiebloed.
 

take down
the paywall
steun ons nu!