Protest bij de VN-klimaattop (COP19) in de Poolse hoofdstad Warschau (foto: Frederik Sadones).

Brusselse studenten blikken terug op de klimaattop in Warschau

woensdag 5 februari 2014 10:49
Spread the love

In november 2013 was DeWereldMorgen.be in Warschau om de negentiende VN-klimaattop op te volgen. Dit dossier is daar het resultaat van. Ook in Warschau waren acht Brusselse studenten die de top bijwoonden voor UCOS vzw (het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking). Zij maakten een filmpje waarin ze onder meer Vlaams minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege aan de tand voelden over oplossingen voor het klimaatprobleem. Ze houden ook een facebookpagina bij voor studenten die geïnteresseerd zijn in de VN-klimaatonderhandelingen.

De studenten laten weten: “Het beleven van de klimaattop in Warschau heeft ons allen op een bepaalde manier geraakt. We beseffen dat wij zelf als individu veel kunnen doen om het proces naar oplossingen te versnellen. Druk zetten op onze overheden en op lokaal niveau projecten uitwerken zijn van groot belang.” 

“Bij het maken van het filmpje hebben we veel interviews zien passeren en hebben we geprobeerd om een zo goed mogelijke selectie te maken van toch wel een paar uur beeldmateriaal. We hebben de mogelijkheid gekregen om te kunnen afwisselen tussen zowel bekende personen als activisten. Dat maakt het filmpje divers en geeft ons ook verschillende antwoorden op de vraag van wat oplossingen zouden kunnen zijn voor het klimaatprobleem.”

Je kunt het eindresultaat hier bekijken:

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!