Vijf redenen waarom cannabis veiliger is dan alcohol

Vijf redenen waarom cannabis veiliger is dan alcohol

vrijdag 24 januari 2014 05:39
Spread the love

President Obama zou wel eens de eerste president van de Verenigde Staten kunnen zijn die toegeeft dat cannabis minder schadelijk is dan alcohol!

Toch zouden zijn opmerkingen, die eerder deze week werden gepubliceerd in The New Yorker, niet als een verrassing moeten komen voor diegenen die vertrouwd zijn met de wetenschap.

Terwijl cannabis onder de federale wet nog steeds geclassificeerd staat als een gevaarlijke drug, verschaft de wetenschap meerdere bewijzen die aantonen dat cannabis de veiligere keuze is.

1. Van te veel cannabis ga je niet dood

In de geschiedenis is er nog nooit iemand voorgekomen die overleden is door een overdosis cannabis. Iemand met een gemiddelde lengte en gewicht zou ongeveer 20 kg cannabis in één keer moeten oproken, wil hij er een einde aan maken. Dat is praktisch onmogelijk.

Alcohol daarentegen kan al dodelijk zijn als het gemiddelde wat mensen doorgaans drinken tien keer overschreden wordt. Alcoholvergiftiging is de doodsoorzaak van meer dan duizend mensen jaarlijks in de USA.

2. Cannabis veroorzaakt geen leveraandoeningen

Alcohol eist in totaal zo’n 88 000 levens per jaar op in de USA. De nummer één van deze doodsoorzaken is een leveraandoening!

Aan de andere kant toont onderzoek aan dat cannabis geen negatieve impact heeft op de lever. Recent onderzoek suggereert dat het zelfs de lever kan beschermen tegen alcohol-gerelateerde schade.

3. Cannabis tast de hersens niet aan

Alcohol beschadigt de hersens permanent op lange termijn, niet alleen bij tieners maar ook bij volwassenen.

Uit onderzoek is gebleken dat cannabis de hersens niet beschadigt! Het is zelfs zo dat cannabis bestanddelen bevat die neuroprotectief blijken te zijn, en sommige studies gaan er zelfs van uit dat het de groei van hersencellen kan bevorderen!

4. High rijden is nog niet half zo gevaarlijk 

Terwijl sommige studies beweren dat cannabis de rijcapaciteiten verstoort, toont elke studie die de vergelijking maakt met alcohol dat rijden onder invloed van alcohol vele malen erger is.

Een recente studie ontdekte dat wanneer er cannabis in het bloed aanwezig is het risico op een fatale crash verdubbelt, maar bij alcohol verdubbelt dit risico wel twintig maal!

5. Cannabis is een medicijn

Het aspect waar het minst aandacht aan wordt geschonken in het ‘cannabis versus alcohol’ debat is het potentieel van cannabis als medicijn.

In een interview met USA Today, legt Dr Donald Abrams, hoofd van de afdeling oncologie van het San Fransisco General Hospital, uit dat hij regelmatig cannabis voorschrijft bij misselijkheid, verlies van eetlust, pijn, depressie en slaapproblemen.

“Maar,” zegt hij heel toepasselijk, “ik zou nooit alcohol aanraden als therapie voor wat dan ook!”

Origineel artikel: http://www.leafscience.com/2014/01/22/5-ways-marijuana-safer-alcohol/

take down
the paywall
steun ons nu!