Maggie De Block in de senaat
Nieuws, België -

Maggie De Block boos in senaat: “DeWereldMorgen.be niet objectief”

Een merkwaardig tafereel donderdag in de senaat. Staatssecretaris Maggie De Block maakte zich bijzonder boos toen ze geconfronteerd werd met één van haar uitspraken, geciteerd in een artikel op deze site. "DeWereldmorgen.be, wat dat ge moeilijk een objectieve bron aan informatie kan noemen", zei De Block. Vreemd, want de bewuste uitspraak deed ze voor de camera van VTM en de beelden staan nog steeds online.

donderdag 9 januari 2014 20:09
Spread the love

Het was senator Zakia Khattabi (Ecolo) die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block uit haar tent wist te lokken. “Wel, ik zeg u: hier is het ook niet altijd een veilige situatie. U moet hier ‘s avonds maar eens buitenkomen”, zo citeerde Khattabi  De Block.

De Block ontkende vervolgens dat ze die uitspraak ooit gedaan had en verhief daarbij haar stem. Khattabi herhaalde het citaat, deze keer in het Nederlands en vermeldde dat ze het citaat uit een artikel van DeWereldMorgen.be haalde.

De Block reageerde als volgt: “Afgaan op een artikel van DeWereldMorgen.be, wat dat ge moeilijk een objectieve bron aan informatie kan noemen, over een declaratie die ik nooit gedaan heb. Ik weet nog wat ik zeg.”

We moeten mevrouw De Block tegenspreken. Ze is wel degelijk vergeten wat ze heeft gezegd. De bewuste uitspraak deed ze voor de camera van VTM en het fragment in kwestie staat nog steeds integraal op het net. 

Het hele incident kan u hier terugkijken:

http://www.senate.be/video/plen/viewClips3.pl?lang=fr&id=362&cid=21905

take down
the paywall
steun ons nu!