Doe mee aan de Eerste-Grote-Plastic-Test!
Ovam, plastic, plastiek, test, zwerfvuil, Toon Eerdekens -

Doe mee aan de Eerste-Grote-Plastic-Test!

donderdag 2 januari 2014 15:00
Spread the love

750.000 plastic flessen belanden er volgens OVAM jaarlijks ‘langs de vuilbak’ … dat zijn 13 flessen per jaar per kilometer openbare weg … of ongeveer één fles per kilometer per maand !

Waar háált OVAM het? De samenwerking tussen OVAM en Fost Plus (de verpakkings- en recyclage-industrie) leidt blijkbaar tot een ernstige vorm van selectieve plastic-blindheid … Volgens ál mijn tellingen ligt het aantal flessen per jaar per kilometer immers vele malen hoger… Meer hierover vind je op dit beeldverslag van TV-Limburg.

Hoeveel hoger is die afvalberg dan? Om dat te weten wilToon Eerdekens een grote telling van plastic houden en zoekt jhij vrijwilligers om daar aan mee te doen. Meer informatie vind je hier. Doe mee aan zijn Eerste-Grote-Plastic-Telling en help het plastic-probleem zichtbaar maken!

take down
the paywall
steun ons nu!