arrest me too! (oed my tehen! oed my tehen!)

De Standaard censureert advertentie

woensdag 4 december 2013 13:11
Spread the love

De Standaardredactie heeft beslist om een advertentie die ik had ingestuurd niet te publiceren. Het goede nieuws is dat dit mij dat 865 euro bespaart. Het slechte nieuws is dat ik nu dreig over te koken. En dat is ook geen pretje. Ziehier de stukken.


—– Original Message —–

From: Peter DochyTo: Lieven De CauterSent: Tuesday, December 03, 2013 10:20 AMSubject: RE: dringende advertentie, voor de krant van morgen

Beste,

De redactie van De Standaard heeft beslist om dit niet toe te laten.

Ze weten waarover het gaat en zijn aan het bekijken of ze u zullen contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Peter Dochy | Key Account Manager Agencies Print

MEDIAHUIS | Alfons Gossetlaan 30 | B-1702 Groot-Bijgaarden


Van: Lieven De Cauter [mailto:lieven.decauter@asro.kuleuven.be]

Verzonden: dinsdag 3 december 2013 9:11
Aan: BERT.bauwens@coreloio.be; Peter Dochy
Onderwerp: Fw: dringende advertentie, voor de krant van morgen

Geachte,

ik zou morgen in De Standaard de volgende advertentie willen plaatsen een apostrof 50, morgen in de krant. Indien niet morgen in de krant, gaat het niet door. Of dat zien we dan morgen wel weer. Ik betaal onmiddelijk als ik bevestiging krijg. Hieronder mijn telefoonnummers.

Hartelijk dank

Lieven De Cauter


Bahar Kimyongür vast in Italië. Radiostilte Dag 13!  Samenzwering tussen diepe staat en ondiepe media? Schuldig verzuim?  See for your self: http://tiny.cc/131g7w (En zeg dan uw krant op:)


Ik weet dat mijn zin voor humor er soms een beetje over is. Maar toch. Het maakt me razend. Wat mij doet overkoken is niet alleen het lijden van de moeder van Bahar (het mens hangt echt niet meer aaneen van angst), maar natuurlijk die niets ontziende radiostilte, tot in de advertenties toe. Pure censuur.


Nu, dit grapje staat ook op twitter. En ook op facebook en nu natuurlijk ook op deze blog.  Dus verspreiden die handel!

Ik overweeg een kortgeding, in afwachting van een uitspraak ten gronde door de raad voor journalsitiek (volg de link in de gecensureerde advertentie om er alles over te weten). U kan natuurlijk helpen door onmiddellijk De Standaard ombudsman (Ombudsman@standaard.be en alle andere adressen – zie standaardwebsite) te bombarderen met protestmails (of gewoon uw abonnement op te zeggen bijvoorbeeld:)

GO!

(Let’s go beserk!:)

Lieven De Cauter


—– Original Message —–From: Lieven De CauterTo:Cc:Sent: Wednesday, December 04, 2013 12:18 PMSubject: dringende advertentie, voor de krant van morgen – tegengehouden. Kortgeding tegen De Strandaard? Beste raadsmannen, Kunnen we geen kortgeding aanspannen tegen De Standaard om hen, in afwachting van een uitspraak ten gronde door de raad van journalistiek, te verplichten om te berichten over de aanhouding van een Belgisch staatsburger op politieke gronden, die nu al vijftien dagen in de gevangenis zit, liefst met astronomische dwangsom. Wat mij doet overkoken is niet alleen het lijden van de moeder van Bahar (het mens hangt echt niet meer aaneen van angst). Maar ook dat DS een advertentie, waar ik natuurlijk 865€ voor over had, heeft tegengehouden. Dat is toch niet te geloven! Graag raad, dringend!    Duizendmaal dankLieven

take down
the paywall
steun ons nu!