Maak eens iemand belachelijk die geen koffie kan zetten

Maak eens iemand belachelijk die geen koffie kan zetten

donderdag 28 november 2013 15:03
Spread the love

Wat is erger? Geen koffie kunnen zetten, of puur voor het amusement van het kijkvee mensen doelbewust belachelijk maken op tv, gevolgd door een twitterpeleton aan voorspelbare denigrerende commentaren en een gratuit HLN-artikel voorzien van alweer dezelfde voorspelbare commentaren?

Mocht u het filmpje niet op Facebook zien passeren hebben, het gaat om een vrouw die deelneemt aan Komen Eten, het vlaggenschip van het oude VT4, maar niet overweg kan met de koffiezet.

Het gaat hier dus niet over iemand die massaal de oceanen vervuilt, of mensen uitbuit of corrupt is. Het gaat hier ook niet over een moordenaar, een verkrachter of een zelfingenomen dictator. Nee nee, het gaat louter over iemand die een maaltijd wil bereiden voor anderen maar niet weet hoe een koffiezet werkt.

Er is niemand van de tv-ploeg die haar helpt, of denkt “we knippen dat eruit”. Nee, om haar onkunde extra in de verf te zetten, plaatsen ze er nog een neerbuigende voice-over bij, wellicht dromend van de kijkcijfers en de media-aandacht voor hun geweldige programma.

Ook Het Laatste Nieuws pikt een graantje mee van de hype, want er wordt speciaal een artikel gewijd om nogmaals de spot te drijven met de vrouw. Op die manier kan men stilletjes omheen de belangrijke, maar misschien wat moeilijkere nieuwsberichten waggelen. Commentaar geven staat opnieuw vrij, en uiteraard allemaal anoniem. En u zou het niet geloven, maar het ‘nieuws’ heeft zelfs de grens overgestoken, want ook de Nederlanders kunnen meegieren op de site van het Algemeen Dagblad.

In het leven kunt u dus maar beter beste vriendjes zijn met de koffiezet, anders krijgt u onderstaande drek over u heen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!