Opvolging – Hoeveel vacatures zitten er wérkelijk in de VDAB-databank?

Opvolging – Hoeveel vacatures zitten er wérkelijk in de VDAB-databank?

woensdag 20 november 2013 13:41
Spread the love

Bedankt voor de overweldigende respons !

Ik had nooit kunnen vermoeden dat de reacties op DWM en op de sociale media zo talrijk zouden zijn en dat mijn blog “Hoeveel vacatures zitten er werkelijk in de VDAB-databank?” meer dan 9000 keer zou worden gelezen. Het bewijst dat er wel degelijk een probleem is.

Intussen kreeg ik verschillende reacties van vakbonden die dit probleem opnieuw bij VDAB willen aankaarten en kreeg ik een lange telefoon uit Brussel van VDAB zelf. We hebben het kot daar blijkbaar een beetje op stelten gezet 😉 Ze erkennen dat er problemen zijn met de databank en het probleem is bij deze opnieuw “op de kaart gezet”. De kwestie zal op hoog niveau besproken worden, want dit is niet zo’n goeie publiciteit voor hen. 

Er is mij beloofd dat er in elk geval aanpassingen zullen gebeuren aan de zoekfunctie van de databank, zodat werkzoekenden efficiënter vacatures kunnen filteren en er bv. verschillende opties tegelijk kunnen aangevinkt worden, wat nu niet kan. Er wordt nagedacht over een report-knop om een klacht over een vacature eenvoudiger te maken. Maar beter controleren van de vacatures betekent ook dat men hiervoor personeel moet vrijmaken, en dat kan men niet van vandaag op morgen beslissen.

VDAB wees er ook op dat zij gebonden zijn aan interimkantoren en werkgevers. Zij moeten bijvoorbeeld een heel klachtendossier opstellen voordat zij een werkgever kunnen verbieden om nog vacatures op hun site te zetten. Eens verwijderd, zetten sommigen de volgende dag al onder een andere naam een nieuwe vacature. Zonder officiële klacht vanwege een werkzoekende kunnen ze dus niets beginnen. Ze zullen mijn klacht en de vele reacties voorleggen op de volgende vergadering met Federgon. Wordt opgevolgd…

Wat kunnen jullie doen ? Alle vacatures die jullie als nep ervaren of waarop je bv. helemaal geen antwoord krijgt doorgeven aan de klachtendienst of info@vdab.be. Bovendien ALLES wat jullie stoort aan de werking van VDAB opschrijven en doormailen via dezelfde weg. Verwijs eventueel naar dit artikel, zodat ze merken dat het iets in beweging heeft gezet.

Laat ons hopen dat er binnenkort wat veranderingen komen. En anders schrijven we nog eens een artikel 🙂

Groeten
Adinda

take down
the paywall
steun ons nu!