Gamma krijgt wat ze wilt

Gamma krijgt wat ze wilt

zaterdag 16 november 2013 19:45
Spread the love

AALST – Overal hoort men commentaar over het kluspoezenfenomeen. De kranten schrijven er vlijtig over. Zelfs na het offline halen van het spotje, zal de stunt heel wat centjes ophalen.

“Een echte vent is geen watje maar een kerel die van aanpakken weet en ‘schoon gerief’ kan onderscheiden.” (De Morgen) Op Facebook verscheen het in alle nieuwsoverzichten, een erotisch stukje film dat als marketingstunt dient voor Gamma. Zaterdag is het mannendag en ter ere hiervan kan iedereen die het wil op de foto met deze wulpse dames. Grappig initiatief als je het mij vraagt, “wansmakelijk” en “seksistisch”, klinkt het luid in de sociale media. “Er is slechts één oplossing, de zaak doodzwijgen en als consument Gamma negeren.” meent het VOK (Vrouwen Overleg Comité).

Met de recente opkomst van extreem feministische bewegingen komt tevens de verontwaardiging over alle halfnaakte vrouwen op tv. Als stunt geeft Gamma dus een namiddag voor de mannen, ze krijgen de kans een foto te laten nemen met een halfnaakte vrouwen. Dat dit als seksistisch en vrouwonvriendelijk onthaald wordt is even verontwaardigend als het zeggen dat het pervers is om halfnaakte mannen voor de deur van Abercrombie & Fitch te zetten. (Zie bijlage)

Dit opiniestuk mag dan wel geschreven zijn met de hand van een man die trots is op zijn geslacht, vrouwen zouden zich heel wat minder mogen uitspreken over het denigreren van hun gender. Alle vrouwen die naakt in beeld komen zouden dus ongewillig voor de camera geplaatst zijn. Ik roep geen mannen op om in te gaan tegen deze klachten, geef ze niet langer aandacht! Er was een tijd dat Dolle Mina’s voorvechters waren voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, nu zijn het nog maar machtige meisjes die neerkijken op ons, mannen. Ik voel geen enkele walging, enkel verontwaardiging over de nieuwe beweging.

Lukas De Cock 13/11/13 15:32

take down
the paywall
steun ons nu!