Nieuws, Europa, Cultuur, Recensie, Nederland, Cd-recensie, Nils Frahm, Chantal acda, Peter Broderick -

LuisterPost: Chantal Acda: Let Your Hands Be My Guide

De Nederlandse Chantal Acda maakte met Let Your Hands Be My Guide één van de mooiste platen van de Lage Landen dit jaar. Deze week is ze samen met Nils Frahm in ons land voor een reeks concerten. Niet te missen.

woensdag 13 november 2013 14:55
Spread the love

Soms is muziek te mooi voor deze wereld. De Nederlandse Chantal Acda maakt dat soort muziek al jaren. Toch kennen de meeste mensen haar slechts als een van de leden van Isbells, terwijl ze veel meer is dan dat. Naast eigen projecten als Sleepingdog, Acda, True Bypass, Nu Nog Even Niet …  viel de in België wonende muzikante ook onder meer te horen bij Audiotransparant, Fieldhead, Tom Helsen en The Dead Texan.

Nils Frahm en Peter Broderick

Acda is naast vocaliste ook multi-instrumenatliste, maar op haar nieuwste soloplaat riep ze de hulp in van twee zwaargewichten uit de nieuwe klassieke scene: Nils Frahm en Peter Broderick.

Ook de Amerikaanse gitarist Shahzad Ismaily (onder meer bekend van zijn werk met Marc Ribot) en de IJslandse celliste Gyða Valtýsdóttir (ex-múm) dragen hun steentje bij.

Verstild

Het resultaat is onvoorwaardelijk mooi en de eenvoud van Acda’s stem schittert door alle songs. De klank is uiterst subtiel en haast volledig akoestisch. Zo kost het geen enkele moeite voor de luisteraar om alles op te geven wat hij of zij aan het doen is en verstild te luisteren.

Het pianospel van Frahm is de andere goudader van deze plaat, terwijl het samenzingen met Peter Broderick heel fraai is, luister maar naar het schitterende ‘Arms Up High’.

De cd eindigt met een elektronische song, maar dat breekt de betovering hoegenaamd niet. Een plaat die we iedere liefhebber van schoonheid ten volle kunnen aanbevelen.

Koen De Meester

Nu uit op Gizeh Records

Chantal Acda speelt samen met Nils Frahm deze week in ons land:

13/11/2013 : De Roma – Antwerpen
14/11/2013 : 30CC – Leuven
15/11/2013 : CCHA – Hasselt
16/11/2013 : De Spil – Roeselare

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!