In 2010 werd er al massaal en verontwaardigd gereageerd tegen de plannen van het stadsbestuur om de Kinderboerderij te privatiseren. Al 36 jaar is de kinderboerderij een groene plek om te ontsnappen aan de oprukkende stad, waar grijs beton lijkt te worden verheerlijkt. Bovendien maakt het stadsbestuur er een heuse ‘sport’ van om bomen bij de vleet om te hakken.

De kinderboerderij is dankzij boer Karl en de drie vaste medewerkers Dré, Dirk en Kat een plek (voor sommigen een tweede thuis), waar zowel jongeren als ouderen weer dichter bij de natuur leren te staan. Gratis rondleidingen krijgen in zowel moes- als kruidentuin, leren composteren, afval sorteren, brood bakken, kaas maken en uiteraard ook de talrijk aanwezige dieren mee helpen verzorgen.

Zeker geen overbodige luxe in een maatschappij waar helaas sommige kinderen denken dat de melk van de supermarkt komt, of dat uien aan een struik groeien bij wijze van voorbeeld.

Lokaal, Privatisering, Antwerpen, Kinderboerderij Wilrijk -

Opnieuw actie tegen privatisering Kinderboerderij Wilrijk

ANTWERPEN - Op 9 november voerden Wilrijkse districtsleden van PVDA+, Groen en SP.A samen met vrijwilligers en sympathisanten van de Kinderboerderij Wilrijk opnieuw actie tegen de privatiseringsplannen van het Antwerpse stadsbestuur.

dinsdag 12 november 2013 12:05
Spread the love

take down
the paywall
steun ons nu!