Girl
Nieuws, Cultuur, Toekomst, Paul bogaert - Paul Bogaert

Baarlijke nonsens

Onder de noemer ‘Week van de toekomst: het jaar 2050’ publiceren we deze week bijdragen waarin de toekomst centraal staat. Dichter Paul Bogaert kreeg in 2011 de driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs Poëzie voor zijn bundel 'de Slalom soft', de bundel waarmee hij ook de Herman de Coninckprijs won in 2010. Hij bracht onlangs de bundel 'Ons verlangen' uit. Hij brengt het gedicht 'Baarlijke nonsens' voor de toekomst.

zondag 27 oktober 2013 09:00
Spread the love

Baarlijke nonsens?

Wacht maar tot jij in de boze droom moet wonen,

waarin de klok ontploft.

Wacht maar tot jij je eigen termijn bij elkaar zit te schrapen,

terwijl anderen opgezwollen

futiliteiten betreuren.

Wacht maar tot jij naar de bijtende middelen grijpt,

blinde paniek een plaats moet geven.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!