(foto Floor Michielsen)
Verslag, Nieuws, Samenleving, Politiek, België, GAS-boetes, TegenGAS -

2000 deelnemers op nationale betoging tegen de GAS-boetes

Zaterdag 27 oktober namen 2.000 vooral jongeren van meer dan 90 organisaties deel aan de nationale betoging in Brussel tegen de Gemeentelijke Administratieve Sancties, beter bekend als de GAS-boetes. Een fotoverslag.

zaterdag 26 oktober 2013 23:45
Spread the love

Op zaterdag 26 oktober kwamen meer dan 2000 betogers samen in Brussel om te protesteren tegen het systeem van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). Het doel van de betoging, georganiseerd door 90 Belgische organisaties, is druk uitoefenen op onze nationale parlementariërs om de GAS-wetgeving af te schaffen.

Die werd in mei 2013 strenger, waardoor de minimumleeftijd naar 14 jaar werd verlaagd en het maximumbedrag van de boetes naar 375 euro werd verhoogd. De gemeentes bepalen zelf of ze de verstrengde wetgeving toepassen of niet.

De betoging trok van het Noordstation tot aan het Muntplein. Het betogerspubliek bestond vooral uit jongeren, die vastberaden hun stem lieten horen: “Het GAS-beleid is asociaal, jong zijn is niet illegaal”, “Tegen repressie, tegen GAS”, “ Tegen willekeur, tegen GAS” en “SAC partout, démocratie nulle part” waren enkele van de vele slogans die werden gescandeerd.

Het platform TegenGAS zal actie blijven voeren totdat de GAS-wetgeving wordt afgeschaft, aldus de organisatoren van de betoging.

take down
the paywall
steun ons nu!