Verslag, Nieuws, Politiek, Brussel, Kernwapens, Vredesbeweging, Brussel, Antirakettenbetoging, Time To Go, Modernisering kernwapens -

Koppen op Time To Go!

Ik was er ook bij in 1983, op de moeder van alle betogingen, tegen het plaatsen van kernwapens in Florennes. Een luide stem van het volk die straal genegeerd werd door de regering-Martens V. Tijdens de betoging van 1985 werden de raketten reeds overgevlogen, zonder te wachten op goedkeuring van het parlement. Dertig jaar later werd naar aanleiding van de modernisering van de kernwapens een manifestatie georganiseerd in het Brusselse Jubelpark.

dinsdag 22 oktober 2013 13:00
Spread the love

Op 400.000 betogers kon de manifestatie van zondag 20 oktober in Brussel in de verste verte niet rekenen, maar de wens om door het weigeren van kernwapens de wereld en dit land veiliger te maken, is bij de aanwezigen zeker gebleven.

Vele sprekers, bekend of minder bekend, werden op het podium uitgenodigd. Ook in het publiek kon men enkele kopstukken uit de politiek of andere (vredes)organisaties opmerken.

[Een uitgebreid beeldverslag op mijn website]

take down
the paywall
steun ons nu!