Nieuws, België -

Foto’s: Actievoerende Afghanen hardhandig opgepakt in Wetstraat

Een tweehonderdtal actievoerders probeerde de Wetstraat te bezetten om een oplossing te eisen voor de situatie van de Afghaanse vluchtelingen in ons land. Aanleiding deze keer was de voorstelling van het jaarrapport van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen. De politie trad hard op. Minstens één persoon raakte zwaar gewond en 170 mensen werden opgepakt waaronder de woordvoerder van de Afghanen en één van hun advocaten.

dinsdag 22 oktober 2013 17:03
Spread the love

Voor de tweede keer werden zo’n 150 Afghaanse vluchtelingen uit het gebouw aan de Troonstraat gezet. Even verder in de Wetstraat werden 170 actievoerders hardhandig opgepakt.

Commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen Dirk Van den Bulck verdedigde in het parlement het beleid van ons land ten opzichte van Afghanen. Vorige week raakte bekend dat één uitgewezen Afghaanse vluchteling doodgeschoten werd na zijn terugkeer in Afghanistan. 

De Afghaanse vluchtelingen in ons land voeren al lang actie voor een oplossing. Vluchtelingenorganisaties vragen een moratorium op uitwijzingen naar Afghanistan waar al twaalf jaar lang een oorlog woedt.

take down
the paywall
steun ons nu!