Verslag, Nieuws, Samenleving, Politiek, Antwerpen, Antwerpen, Gezondheidszorg, Sociale woningen, Kinderopvang, Antwerpen Stadsbestuur -

Allemaal samen in de wachtrij!

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen en voor de zitting van de Antwerpse gemeenteraad, vormden actievoerders maandagavond 21 oktober een lange wachtrij … voor de verandering. Zij willen een gezonde en leefbare stad voor iedereen. "Maak komaf met de wachtlijsten voor sociale woningen, gezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs, rusthuizen en jobs", klonk het op de Grote Markt.

dinsdag 22 oktober 2013 12:00
Spread the love

Actievoerders wilden een signaal geven. Zij zijn de wachtlijsten beu. Sociale problemen verdienen een onmiddellijke aanpak in plaats van uitstel tot ‘betere tijden’. Vele gezinnen moeten immers een aanzienlijk deel van hun inkomen spenderen aan een veel te hoge huur en hebben het des te moeilijker vanaf de 15de of 20ste van de maand. In normale taal heet dit armoede.

Ook het plaatstekort inzake kinderopvang is toegenomen. Jonge moeders kunnen niet gaan werken en dragen alle financiële gevolgen op hun schouders. De wachtlijsten voor kinderen in grote nood zijn in Antwerpen de langste van heel Vlaanderen. Bijna duizend kinderen wachten op adequate begeleiding of een pleeggezin na mishandeling. Het plaatstekort in het onderwijs is niet minder schrijnend.

“Overvolle klassen, containerklassen en andere noodoplossingen zijn tegenwoordig schering en inslag. Het minste wat gezegd kan worden, is dat deze situatie de schoolresultaten van kinderen zeker niet ten goede komt”, alsnog de actievoerders.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!