Braziliaanse Underground

Braziliaanse Underground

dinsdag 8 oktober 2013 12:30
Spread the love


doc

Deze week staat Radio Mukambo bijna volledig in het teken van een nieuwe compilatie van Braziliaanse hiphop, beats, afro en dub. Daora – Underground Sounds of Urban Brasil, onze cd van de week, levert een mooi zicht op de diversiteit van de Braziliaanse underground, ver van de clichés, al is zowat de helft van de compilatie te poppy om echt te overtuigen. Er mankeren ook een paar belangrijke artiesten, zoals Chico Correa en FurmigaDub die u in deze podcast kunt ontdekken. Ondanks de kritiek toch een mooi initiatief dat ook de toenemende interesse van Braziliaanse muzikanten in het continent van hun voorvaderen – Afrika – in de verf zet.

Verder brengen de Caribische drums van The Garifuna Collective ons naar Belize en bouwt Blitz The Ambassador bruggen tussen Ghana en New York.

CD van de week: Daora – Underground Sounds of Urban Brasil – Hip-Hop, Beats, Afro & Dub

 

Tracklist:

 • The Garifuna Collective – Ubóu (The World)
 • Anelis Assumpsão – Not Falling
 • Rodrigo Campos – Sou de Salvador
 • Iconili – Mulato
 • Bixiga 70 – Balboa da Silva
 • Abayomy Afrobeat Orquestra – Maluguinho
 • Blitz The Ambassador – Royalty
 • DJ Mako – Blu
 • Afroelectro – Cala Boca Menino
 • Braunation – Os Tambores Do Meu Povo
 • Chico Correa – Baião Lo-Fi (DJ ChicoCorrea remix)
 • Psilosamples – Meteorango Kid
 • Atômico Mc – Jampa 50 graus (FurmigaDub remix)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!