Trabelsi: Turtelboom weerstaat CIA niet

zaterdag 5 oktober 2013 18:22
Spread the love

Zopas heeft de Belgische regering (Min. van Justitie Turtelboom, maar met instemming van DiRupo, Milquet…,) Nizar Trabelsi, een ex-stervoetballer, uitgeleverd aan de VS. In het geheim werd hij op een vliegtuig van de CIA gezet. Trabelsi heeft in ons land een gevangenisstraf uitgezeten van 10 jaar, en had normaal in vrijheid moeten gesteld worden, in juni 2012. Hij bleef echter opgesloten, in “uitleveringsdetentie”. De VS willen hem ondervragen en mogelijk veroordelen voor terrorisme.

Maar er liep nog een procedure bij het Europees Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg; dat had reeds eerder de opschorting bevolen van de uitlevering. Het vliegtuig werd aangemaand terug te keren, door een spoedbeslissing van een Brusselse rechtbank; waarvoor de CIA uiteraard doof is gebleven. Alles wijst erop dat de Belgische regering onwettig handelde door hem uit te leveren. De Ligue des Droits de l’Homme en Amnesty International klagen dit aan. http://www.liguedh.be/2012/1837-extradition-de-nizar-trabelsi–un-camouflet-a-la-cour-europeenne-des-droits-de-lhomme
Zijn advocaat wijst op de onmenselijke ondervragingstechnieken die in de VS gehanteerd worden.

Trabelsi werd in ons land veroordeeld wegens zijn beweerd plan om een aanslag te plegen op het de NAVO basis van Kleine Brogel (waar de Amerikaanse kernbommen liggen). Echter, zijn advocaat zegt dat Trabelsi blufte, om zichzelf een heldenimago te bezorgen, na het einde van zijn voetbalcarrière. Hij kende de ligging en toegang van Kleine Brogel niet, zodat zijn beweerde plan grootspraak was van een fantast. Hij beweerde Osama Bin Laden te hebben ontmoet, maar dat is onwaarschijnlijk. De media noemen Trabelsi nu meestal “mosimterrorist”, of nog “de gevaarlijkste terrorist in ons land”.

De nieuwe antiterrorisme wetgeving laat toe mensen voor terrorisme te veroordelen die zelf geen geweld hebben gepleegd, maar lid zijn van een als terrroristisch bestempelde organisatie, of plannen hebben gemaakt om een aanslag te plegen, ook al is die aanslag niet uitgevoerd. De intentie is voldoende, zonder de uitvoering. Zie nog blz 41 e.v. http://vermeylenfonds.files.wordpress.com/2012/11/hoofdstuk-101.pdf  

Een heel merkwaardig element in de vervolging van Trabelsi, is zijn aanhouding in België de dag volgend op 9/11, de aanslag op de WTC torens in New York (De Standaard, 4 okt 2013). Wisten de FBI/CIA toen al, dat Trabelsi verdacht was, en gaven ze dat bliksemsnel door aan de Belgische geheime diensten? Terwijl ze de echte plegers van 9/11 hun gang lieten gaan. Wat wist men in België voorafgaand aan de aanslagen in New York over terrorisme door moslims? In het appartement van Trabelsi in Ukkel vonden ze een Uzi machinepistool, d.i. van Israëlische makelij. Sedert zijn aanhouding in sept. 2001 zit Trabelsi dus meer dan 12 jaar in de gevangenis.

take down
the paywall
steun ons nu!