Beter neem je de fiets!
Nieuws, Samenleving, Gent, Concert, Duurzaam, Concerten, Fiets, Gent, Handelsbeurs, Duurzaam materialenbeheer, Duurzaam consumeren, Duurzaam ondernemen -

Beter neem je de fiets!

Concertzaal de Handelsbeurs in Gent verduurzaamt niet alleen de eigen bedrijfsvoering, maar moedigt ook bezoekers aan om groener te doen. De Handelsbeurs deelt gratis fietsbellen uit aan concertgangers die met de fiets komen. Is je fiets toe aan reparatie, dan kun je die laten herstellen terwijl je naar je concert luistert.

vrijdag 4 oktober 2013 15:10
Spread the love

De Handelsbeurs behaalde eerder dit jaar De Groene Sleutel, een internationaal erkend ecolabel voor toeristische en ontspanningsaccommodaties die hun verantwoordelijkheid nemen voor het mileu en de samenleving.

De Handelsbeurs wist de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen door LED-verlichting te installeren, drukwerk te verminderen en op ecologisch papier te drukken en door drank te schenken in glas in plaats van plastic. Daarnaast zijn er plannen om de canvas banners waarop concerten worden aangekondigd een tweede leven te geven als tassen.

De Handelsbeurs besloot het publiek te betrekken bij het duurzaamheidsbeleid en wil dat op een vrolijke en inspirerende manier doen. 

Op 3 oktober was de aftrap van de publiekscampagne bij de optredens van De Beren Gieren en Too Noisy Fish. Alle concertgangers die met de fiets kwamen, kregen een fietsbel van metaal, die volgense een grappende medewerker klinkt “als heavy metal!”.

Ook de biologische hapjes en het gratis drankje die aan fietsende bezoekers werden aangeboden, vielen in de smaak.

Op 26 oktober kunnen bezoekers, terwijl ze het concert ‘Ballet Mecanique’ door Ictus en Jean Paul Van Bendegem beluisteren, hun fiets achterlaten bij mobiele fietsenmaker Velovelo, die dan een klein onderhoud zal uitvoeren. Concertbezoekers moeten de fietsreparatiedienst van te voren wel even reserveren via de website van de Handelsbeurs.

take down
the paywall
steun ons nu!