Nieuws, Brussel, Lokaal, Asielzoekers, Brussel, Afghaanse vluchtelingen, Asiel en migratie -

Meer dan 300 Afghanen protesteren tegen uitwijzingen

BRUSSEL - Een 300-tal Afghaanse asielzoekers heeft dinsdag geprotesteerd in de buurt van het federaal parlement. Hun woede richt zich tegen het asielbeleid van de regering. Ze zullen blijven protesteren tot ze een gesprek krijgen met premier Di Rupo en er een oplossing voor hun situatie gevonden is.

dinsdag 24 september 2013 18:15
Spread the love

Vorige week heeft de groep asielzoekers – die al meer dan twee weken een gebouw aan de Brusselse Troonstraat bezet – ook actie gevoerd voor het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD).

Ze zijn van plan om actie te blijven voeren tot hun stem wordt gehoord door premier Elio Di Rupo (PS) en er een oplossing voor hun situatie komt. Brussels OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) had eerder al laten weten dat de groep Afghanen deze week het gebouw aan de Troonstraat zal moeten verlaten.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!