Vrijetijdsbeurs voor leerlingen Brede School Sint-Joost
Verslag, Nieuws, Samenleving, Lokaal, Sint-Joost-Ten-Node, Brussel, Brede School, Nederlandstalig onderwijs, Week van de Mobiliteit, Sint-Joost-aan-Zee, Brede school sint-joost, Vrijetijdsbeurs -

Vrijetijdsbeurs voor leerlingen Brede School Sint-Joost

Vrijdag 20 september sloot Brusselse basisschool Sint-Joost de week van de mobiliteit af met een heuse vrijetijdsbeurs voor de leerlingen, hun ouders en de buurtbewoners. De kinderen konden er kennis maken met het vrijetijdsaanbod van de partnerorganisaties van Brede School Sint-Joost. Beatboxer Serdi sloot de dag af met een optreden.

zondag 22 september 2013 11:00
Spread the love

Brede School Sint-Joost is een samenwerkingsverband tussen de basisschool en lokale organisaties die activiteiten voor de leerlingen organiseren. Deze gaan door in de school onder de middagspeeltijd of na school. Activiteiten kunnen ook elders in Brussel doorgaan. De doelstelling van deze brede school is het bieden van maximale leer- en ontwikkelingskansen voor de kinderen uit de buurt. 

De Brusselse week van de mobiliteit werd in Sint-Joost afgesloten met een autovrije Grensstraat waar de leerlingen ‘s ochtends vroeg samen ontbeten en met hun ouders en de leerkrachten. ‘s Middags stonden in de straat voor de school verschillende organisaties die hun werkingen toonden aan de leerlingen. Kinderen van de school kregen ook verschillende workshops.

Het derde leerjaar kreeg een workshop over animatiesfilmpjes van Filem’on, het Internationaal Kinderfilmfestival van Brussel.

Vanaf september kunnen leerlingen deelnemen aan lessenreeksen Brazilian Jiu Jitsu.

In en rond Brussel worden ook natuuractiviteiten voor kinderen georganiseerd.

Bib Joske is de Nederlandstalige bibliotheek van Sint-Joost-ten-Node.

Beatboxer Serdi deed een act waarbij de kinderen en enkele leerkrachten uit hun dak gingen.

Hoewel uit Gent afkomstig, is Serdi geen onbekende in Sint-Joost. Eerder speelde hij al met de muziekgroep The Muzicien(e)s op het festival Tok Toc Knock in Sint-Joost.

Tot slot huldigde Sven Moens, directeur van de basisschool, een kunstwerk in. Dit is vorig schooljaar door de leerlingen gemaakt.

Meer weten over Brede School Sint-Joost? Klik dan hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!