Pavlos Fyssas of Killah P
Nieuws, Wereld, Cultuur, Griekenland -

Bekende Griekse hiphop-artiest vermoord door neonazi

In Griekenland werd dinsdagnacht de hiphopartiest Pavlos Fyssas, bekend als Killah P, vermoord. De politie arresteerde een verdachte die lid is van de neonazi-partij Gouden Dageraad. De vermoorde rapper trad vaak op tijdens antifascistische evenementen.

woensdag 18 september 2013 12:48
Spread the love


doc

Woensdag moest een nieuwe dag van betogingen worden in Griekenland. Werknemers van de overheidsdiensten komen op straat tegen nieuwe besparingen en er waren ook acties gepland tegen het fascistisch geweld. Vorige week viel een groep van 50 neonazi’s communistische jongeren van KKE aan die affiches aan het ophangen waren. Negen jongeren moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. 

Maar nog voor de betogingen van start gingen, kwam het gruwelijke nieuws dat de 34-jarige hiphopartiest Killah P vermoord werd. Ook hij werd waarschijnlijk het slachtoffer van fascistisch geweld. De politie pakte een verdachte op die lid is van de neonazi-partij Gouden Dageraad. 

Pavlov Fyssas – Killah P – werd volgens de Griekse onafhankelijke nieuwssite Enet aangevallen toen hij iets na middernacht een café verliet in Keratsini. De aanvallers – die volgens ooggetuigen met meer dan tien waren – droegen camouflageuniformen. De man die de rapper neerstak zou opgepakt zijn door de politie. 

Killah P was actief binnen de antifascistische beweging. Op zijn Facebook-pagina laten fans rouwberichten achter.

In de meest recente peiling haalt Gouden Dageraad 13 procent en is daarmee de derde grootste partij van Griekenland. 


take down
the paywall
steun ons nu!