Bart wil Antwerpse economie boost geven op de kap van onschuldige blowers

Bart wil Antwerpse economie boost geven op de kap van onschuldige blowers

maandag 9 september 2013 12:37
Spread the love

Iedereen op café! Gedaan met geniepig jointjes roken bij vrienden in de living! Iedereen is gelijk voor de wet! Gedaan met vredelievende gesprekken voeren, de vredespijp mag niet langer meer doorgegeven worden want wat verdient de stad daar nu aan? Laat die joint voor wat hij is, en bestel jezelf nog een pint!

Voor elke pint betaal je extra belastingen, wel laat die blowers nu ook maar eens wat geld in het laatje brengen. Voor elk kruimeltje wiet dat de blauwe jongens in je zakken vinden, en met behulp van plastieken handschoentjes uit de donkere zones van je lichaam te voorschijn vissen, kan je dokken! Buig maar door die knieën, ze vinden het spul vast wel. Geen ontkomen meer aan in Antwerpen, het groene duivelse plantje dat echt niet zo onschuldig is als het lijkt, moet en zal je zuur opbreken. 

Elders in de wereld zijn ze wel aan vernieuwing toe. In Amerika zijn er diverse staten waar medicinaal en recreatief gebruik gelegaliseerd werd. Ouders met ongeneeslijk zieke kinderen die bv een ernstige vorm van epilepsie hebben, maken hier dankbaar gebruik van. Ook ouders van kinderen en volwassenen met kanker, die als aanvullende therapie cannabisolie of tinctuur innemen, verhuizen nu vaker dan ooit naar staten waar het gebruik legaal is. Het aantal aandoeningen waarbij cannabis de pijn verlicht is verbazingwekkend lang aan het worden. 

In Colorado, waar cannabis legaal werd, is het aantal dodelijke ongelukken afgenomen met 8 tot 11%! Er wordt ook minder gedronken sinds de legalisering, waardoor er minder depressies zijn en minder zelfmoorden!

‘”Cannabis is een maatschappelijk probleem, en wij gaan dat aanpakken”, wist Bart De Wever te vertellen in een interview dit weekend. Wat is dan wel het probleem met cannabis, Bart? Het aantal doden die het op zijn geweten heeft? Volgens mijn opzoekingen is er nog nooit iemand overleden door een joint te roken, dus dat zal het wel niet zijn. Het aantal moorden en verkrachtingen die veroorzaakt zijn door een wietroker? Volgens mijn literatuuronderzoek gebeurd dit zelden tot nooit. Wel is er steeds meer en meer geweld door de illegale handel. Als mensen hun eigen plantjes zouden mogen telen, dan zou ook dit probleem van de baan zijn. 

Wat is het echte probleem, Bartje? Krijg je een bonusje van de pharmaceutische industrie als je de propaganda tegen cannabis nog wat opdrijft? In tijden dat er steeds meer en meer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat cannabis heel wat medicatie kan vervangen, kan ik mij inbeelden dat Big Pharma angstig begint te zweten. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!