Nieuws, Syrië -

500 betogers tegen militaire interventie in Syrië aan VS-ambassade in Brussel

Voor de VS-ambassade in Brussel betoogden zondagavond meer dan 500 mensen tegen een militaire interventie in Syrië en voor een politieke oplossing van het conflict.

zondag 8 september 2013 23:35
Spread the love

Meer dan twintig organisaties hadden opgeroepen tot de betoging. De betogers veroordelen elk gebruik van chemische wapens, maar benadrukken dat er geen bewijzen zijn en dat een oorlog het geweld in Syrië en de regio verder zal doen escaleren. “Er is bovendien geen mandaat van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Als de VS en Frankrijk overgaan tot een militaire interventie dan is er sprake van een ‘misdaad van agressie’, volgens het statuut van Rome dat de werking van het Internationaal Strafgerechtshof regelt”, klinkt het.

take down
the paywall
steun ons nu!