The Opposites
Cultuur, Lokaal, DEUS, Rock Zottegem, 2013 -

Rock Zottegem 2013: de twintigste editie (dag 1)

Rock Zottegem slaagt er telkens in een goede affiche samen te stellen met grote internationale namen, aankomend en gevestigd talent uit België, golden oldies en het stevigere werk. Dit jaar met onder andere dEUS, Black Box Revelation, Suicidal Tendencies en niemand minder dan de oude knarren van ZZ-top.

zondag 1 september 2013 11:50
Spread the love

Op 12 en 13 juli vond dit jaar voor de twintigste keer Rock Zottegem plaats; al een tijdje geleden dus. Misschien is het einde van het zomerfestivalseizoen een goed moment om even terug te blikken en te noteren welke festivals, met het oog op de komende jaren, de moeite lonen om in het oog te worden gehouden.

Op dag één van het festival gaven The Opposites een degelijk optreden. Golden Earring kon mij persoonlijk niet boeien, behalve dan missschien de twee hits die ze ooit hadden en waar ze nu nog steeds op teren.

Bush vond ik verrassend goed. Zanger/gitarist Gavin Rossdale maakte een uitgebreide wandeling door het publiek tijdens zijn optreden. Als laatste band sloot dEUS de dag meer dan schitterend af en gaf me alleen maar zin in meer van dat.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!