Lokaal, Antwerpen, Zomer van Antwerpen, Tall Ship Races, Marineschepen, Opleidingsschepen -

Tall Ship Amerigo Vespucci in Antwerpen

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus is het schip Amerigo Vespucci te bewonderen in Antwerpen. Dit indrukwekkende Tall Ship van de Italiaanse Marine is 101 meter lang en 54 meter hoog en heeft meer dan 300 bemanningsleden aan boord. Het schip is aangemeerd aan de Cruise Terminal (Steenplein). Bezoekers krijgen een unieke kans om een kijkje aan boord te nemen.

vrijdag 23 augustus 2013 22:00
Spread the love

Met zijn 3 masten en 26 zeilen is de Amerigo Vespucci zeker een bezoek waard. Het schip, gebouwd in de jaren ’30 en nu in gebruik als opleidingsschip voor cadetten van de Italiaanse marine. Het schip neemt geregeld deel aan zeilparades en Tall Ships Races. In 2012 was het nog het grootste schip dat deelnam aan de gekende race. Het schip verlaat Antwerpen weer op maandag 26 augustus. Het is gratis te bezichtigen.  Reserveren is niet nodig.
 

take down
the paywall
steun ons nu!