Gekleurd? Alle kindjes zijn gekleurd, opa!
Liesbeth Homans -

Gekleurd? Alle kindjes zijn gekleurd, opa!

donderdag 22 augustus 2013 20:00
Spread the love

Een bijdrage aan het debat naar aanleiding van de hetze rond de verklaringen van Liesbeth Homans over racisme:

Mijn jongste dochter woont in de Dambruggestraat in Antwerpen, een fel ‘gekleurde’ buurt.  Dat bleek niet zo simpel te zijn. Het gezin ging op zoek naar een andere behuizing in de rand van de stad.

Na enkele jaren stilte daarover vroeg ik haar of ze nog steeds op zoek was. “Ach nee, zei ze, als ik nu van mijn huis naar het station ga, dan kom ik zeventien nationaliteiten tegen. Ik zou dat niet meer kunnen missen”.

Mijn kleindochter leert lezen en schrijven in een schooltje in het centrum van de stad. Ik vroeg haar eens of er veel gekleurde kindjes in haar klas zitten. Ze begreep de vraag niet. Alle kindjes waren gekleurd in haar klas. Welke kleur, dat deed er niet toe.

Voor ons wel? Onze toekomst zal zeer gekleurd zijn.

Ward Bosmans

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!