Nieuws, België, Stop armoede nu, Dakant, Humanitaire hulpverlening, Kansarmoedebestrijding, Armoede en sociale uitsluiting, ATK -

Kansarmen ontmoeten kansrijken

DAKANT (daklozenhulpantwerpen) en ATK (Armen Tekort) organiseerden een unieke bijeenkomst waarop kansarmen en kansrijken elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten. De bedoeling is mensen van verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen zodat ze elkaar kunnen versterken. Ondanks de vele inspanningen om armoede te bestrijden, stellen we immers vast dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt.

zaterdag 17 augustus 2013 21:13
Spread the love

Daarom is er naast de bestaande hulpverlening en de beleidsmaatregelen om armoede te bestrijden dus een extra actie nodig. Armen Tekort wil daarom aan alle generaties het geloof en de middelen aanreiken om kansarmoede uit te roeien.

Het is geen kant-en-klare oplossing maar een beweging voor maatschappelijke verbetering, die gebaseerd is op een persoonlijke relatie tussen mensen van verschillende achtergronden. Vanaf oktober starten ze officieel met 50 ‘duo gezelschappen’ van kansarmen en kansrijken die elkaar gedurende ongeveer 18-24 maanden zullen versterken.

Op zaterdag 17 augustus 2013 organiseerden ze een allereerste verkennend ontmoetingsmoment waarbij we kansarmen en kansrijken willen samenbrengen tijdens een BBQ. Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!