Reportage, Nieuws, Cultuur, Antilliaanse Feesten, Hoogstraten, Guayacan, Daddy Yankee, Charanga Habanera, Staff des Leaders, Rikki Jay, Ce'Cile -

Subtropisch feest in Hoogstraten

Al 31 opeenvolgende jaren trekt midden augustus een gestage karavaan auto's richting Blauwbossen, voor een feest dat zijn gelijke niet kent in de Benelux of zelfs Europa. Grote namen op de affiche, de positieve indrukken van de voorbije edities en de uitstekende organisatie staan garant voor een meerdaags festival met muziek waar men niet kan bij blijven stilstaan. Timba, ska, soca, bachata en meer, onder het genot van een glaasje champagne en een Havana.

dinsdag 13 augustus 2013 13:30
Spread the love

Guayacan is een Colombiaanse band die volgde in de voetsporen van Grupo Niche. Alexis Lozano die de groep stichtte, komt uit Chocó aan de Atlantische kust, een broeinest van achtergelaten slaven. De muziek die zich daar ontwikkelde volgde een gelijkaardige evolutie als de Cubaanse Son, dus de verbinding was spoedig gelegd. De groep kende zijn successen en mindere periodes maar hebben na 25 jaar nog steeds de vurige salsa in zich.

take down
the paywall
steun ons nu!