Verslag, Nieuws, België, Lokaal, Holebi's en transgenders, Geweld tegen holebi's, World Outgames 2013 Antwerpen, Antwerp Pride Parade -

Antwerp Pride Parade 2013

Zaterdag 10 augustus trok de kleurrijke optocht langs de Antwerpse Scheldekaaien. Het was de tweede editie en de weergoden lieten zich van hun betere kant zien. Bij aankomst aan de Waagnatie barstte het feest echt los. De politie telde 35.000 bezoekers (en deelnemers). Hopelijk komt zo de boodschap en oproep voor gelijke rechten voor iedereen nogmaals oorverdovend over.

zondag 11 augustus 2013 11:56
Spread the love

Een dertigtal delegaties uit binnen- en buitenland nam deel aan de parade. Zo was er ook een uit Rusland, waar een nieuwe anti-homowet van kracht is. Aan het begin van de parade klonk dan ook nog eens de oproep voor gelijke rechten voor iedereen, waar dan ook in de wereld.

De Parade, die op veel bekijks mag rekenen, eindigde aan  de Waagnatie op het Eilandje, waar vervolgens het festival Wave los barstte. Daar had ook de feestelijke afsluiting  plaats van de WorldOutgames die de afgelopen 10 dagen in de Scheldestad georganiseerd werden.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!