Fotoverslag herdenking kernaanslag op Hiroshima en Nagasaki in Gent
Nieuws, België -

Fotoverslag herdenking kernaanslag op Hiroshima en Nagasaki in Gent

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Na een indrukwekkend vredesconcert in de Sint-Niklaaskerk, werden onder muzikale begeleiding drijvende lampionnetjes te watergelaten aan de Korenlei.

zaterdag 10 augustus 2013 00:56
Spread the love

De twee Japanse steden werden op het einde van de Tweede Wereldoorlog, respectievelijk op 6 en 9 augustus 1945, totaal vernietigd door atoombommen. Honderdduizenden doden waren het directe gevolg. Niet alleen in Gent, maar in de rest van de wereld worden deze slachtoffers herdacht. Overal klinkt dezelfde eis: kernwapens mogen nooit meer worden gebruikt!

Niettegenstaande moet Vredesoverleg Gent, dat verschillende organisaties verenigt voor de vrede, vaststellen dat de meeste kernwapenstaten hun kernwapenarsenaal moderniseren in plaats van te ontwapenen. Zo liggen er in België nog steeds een twintigtal Amerikaanse kernwapens. In haar regeerakkoord belooft de Belgische regering te ijveren voor een verbod op massavernietigingswapens. “Help onze regering te herinneren aan de uitvoering van haar regeerakkoord!”, klinkt het. Ook Schepen Elke Decruynaere, die sprak namens het stadsbestuur, riep de Belgische regering op om alle kernwapens uit België te bannen.

take down
the paywall
steun ons nu!