Nieuws, Cultuur, Lokaal, Gent, Sluiting, Hot Club de Gand -

Muzikale parade tegen het sluiten van Hot Club de Gand

Door de bouwvallige staat van het gebouw naast het Schuddevisstraatje, dat toegang geeft tot de Hot Club de Gand in het centrum van Gent, kon de brandweer en het stadsbestuur niets anders doen dan deze toegang af te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Geen toegang komt automatisch neer op het sluiten van dit café. Een 80-tal mensen liepen op 29 juli van het stadhuis naar de Hot Club de Gand en terug om aandacht te vragen voor de sluiting.

dinsdag 30 juli 2013 14:56
Spread the love

De Hot Club de Gand is reeds 8 jaar een plaats van creativiteit en gezelligheid. Het is een café dat al die tijd een uitmuntende programmatie van voornamelijk live jazz heeft gebracht. Zodoende heeft dit café een naam en een faam tot ver voorbij de Belgische grenzen.

De oproep

” Aan alle muzikanten die reeds in Hot Club de Gand speelden – een oproep van Bart Maris en Waso De Cauter:

Zoals al velen onder u weten is, door ernstige problemen met het bouwvallige leegstaande pand in de steeg die de ingang vormt tot onze favoriete plek, de Hot Club de Gand om (terechte) veiligheidsredenen gesloten. Dus: Hot Club de Gand is van de buitenwereld afgesloten en dicht.

Maar niet getreurd. Velen – zowel het team van Hot Club de Gand als veel mensen van het Gentse stadsbestuur – zijn hard aan het werk om hier zo snel mogelijk een constructieve oplossing voor te zoeken!

Wij, muzikanten, willen de Hot Club de Gand steunen met een mega swingback-parade second-line-style vanaf het stadhuis naar de Hot Club de Gand, waar we nog even doorgaan… Dus daarom afspraak, met instrument (!)

Maandag 29 juli om16u aan het STADHUIS (kant van hoogpoort)
Het themalied is: JOSHUA FIT THE BATTLE OF JERICHO  (die gospel over die muren in D-mineur).

Mis dit niet!
Breng je snaren, basdrum, gitaar, ukele, sax, klarinet, melodica, accordeon, viool, bansurai, trompet, fluit, trombone, eufonium, of wat het ook is waar je mobiel mee kan spelen mee en steek iedereen mee een hart onder de riem! ”

Petitie

http://www.change.org/en-GB/petitions/stadsbestuur-gent-de-toegang-tot-hot-club-de-gand-is-gesloten-help-ons-te-heropenen-2?utm_campaign=share_button_action_box&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!