Nieuws, Cultuur, Lokaal, Gent, Sluiting, Hot Club de Gand -

Muzikale parade tegen het sluiten van Hot Club de Gand

Door de bouwvallige staat van het gebouw naast het Schuddevisstraatje, dat toegang geeft tot de Hot Club de Gand in het centrum van Gent, kon de brandweer en het stadsbestuur niets anders doen dan deze toegang af te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Geen toegang komt automatisch neer op het sluiten van dit café. Een 80-tal mensen liepen op 29 juli van het stadhuis naar de Hot Club de Gand en terug om aandacht te vragen voor de sluiting.

dinsdag 30 juli 2013 14:56
Spread the love

De Hot Club de Gand is reeds 8 jaar een plaats van creativiteit en gezelligheid. Het is een café dat al die tijd een uitmuntende programmatie van voornamelijk live jazz heeft gebracht. Zodoende heeft dit café een naam en een faam tot ver voorbij de Belgische grenzen.

De oproep

” Aan alle muzikanten die reeds in Hot Club de Gand speelden – een oproep van Bart Maris en Waso De Cauter:

Zoals al velen onder u weten is, door ernstige problemen met het bouwvallige leegstaande pand in de steeg die de ingang vormt tot onze favoriete plek, de Hot Club de Gand om (terechte) veiligheidsredenen gesloten. Dus: Hot Club de Gand is van de buitenwereld afgesloten en dicht.

Maar niet getreurd. Velen – zowel het team van Hot Club de Gand als veel mensen van het Gentse stadsbestuur – zijn hard aan het werk om hier zo snel mogelijk een constructieve oplossing voor te zoeken!

Wij, muzikanten, willen de Hot Club de Gand steunen met een mega swingback-parade second-line-style vanaf het stadhuis naar de Hot Club de Gand, waar we nog even doorgaan… Dus daarom afspraak, met instrument (!)

Maandag 29 juli om16u aan het STADHUIS (kant van hoogpoort)
Het themalied is: JOSHUA FIT THE BATTLE OF JERICHO  (die gospel over die muren in D-mineur).

Mis dit niet!
Breng je snaren, basdrum, gitaar, ukele, sax, klarinet, melodica, accordeon, viool, bansurai, trompet, fluit, trombone, eufonium, of wat het ook is waar je mobiel mee kan spelen mee en steek iedereen mee een hart onder de riem! ”

Petitie

http://www.change.org/en-GB/petitions/stadsbestuur-gent-de-toegang-tot-hot-club-de-gand-is-gesloten-help-ons-te-heropenen-2?utm_campaign=share_button_action_box&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

 

take down
the paywall
steun ons nu!