Nieuws, Cultuur -

Sana Bob, de zanger met de megafoon

Sana Bob, de zanger met de megafoon
maandag 29 juli 2013 19:36

Toen Bob Sana op jonge leeftijd naar Ivoorkust verhuisde leerde hij daar via Alfa Blondy dat Reggae niet exclusief van Jamaica was en ook in het Frans best leuk kan klinken. Nu woont hij opnieuw in het Noorden van Burkina Fasso en is zelf een van de sterren van de Afrikaanse Reggae. Sana Bob mengt de Jamaikaanse ritmes met de traditione Burkinese dansritmes zoals de wedbindé.

In liedjes als ‘Mon pays, il faut que ça change’ en ‘On n’est pas d’accord’ steekt een boodschap die niet altijd op gejuich onthaald wordt bij machthebbers, maar die hem des te populairder maakt bij de armsten van Burkina Faso. Overal waar hij gaat, neemt hij zijn megafoon mee. “Zo geef ik het stemloze volk een stem”, zegt hij. 

take down
the paywall
steun ons nu!