Cultuur, België, Lokaal, Dom La Nena -

Zo kennen we Brazilië niet: Dom La Nena

Een groot podium, een stoel, een meisje met een cello. Eenvoudig en ontroerend, haast kinderlijk spontaan brengt ze ernstige, weemoedige liedjes maar ook volkse wijsjes die door het publiek meegezongen worden. De Braziliaanse Dominique Pinto aka Dom La Nena hield zaterdag de clubtent op Sfinks Mixed betoverd.

zondag 28 juli 2013 14:34

Dom werd in Brazilië geboren en begon piano te leren op haar vijfde en cello op haar achtste. Met haar vader woonde ze enkele jaren in Parijs. Toen ze een correspondentie begon met celliste Christine Walevska, nodigde die haar uit om bij haar in Buenos Aires te komen studeren.

Op haar achttiende keerde ze terug naar Parijs en speelde haar eerste concerten met sterren zoals Jane Birkin en Jeanne Moreau. Haar ontmoeting met singer-songwriter Piers Faccini was zeer invloedrijk en resulteerde in een eerste album waarvoor ze de meeste werken op één week ineenbokste.

De inspiratie voor het album Ela haalde ze uit de gevoelens van onthechting en eenzaamheid die ze als jong meisje moest ervaren door het vele verhuizen van het ene land naar het andere.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!