Akua Naru (Foto: Els De Nil)
Verslag, Nieuws, Cultuur, België -

Sfinks Mixed dag 1: kleurrijke taferelen in de zinderende zon

The Paradise Bangkok Molam International Band uit Thailand trapte op donderdag 25 juli de 2013-editie van het Sfinksfestival af. Op een regenloze zomerdag stroomde de festivalweide langzaam vol. Meer dan 9.000 festivalgangers in allerlei soorten en maten. Aanstormend hiphop-talent Akua Naru kreeg de concerttent voor het eerst in beweging. Che Sudaka baarde opzien door tien minuten lang onversaagd door te dansen tijdens een stroompanne.

donderdag 25 juli 2013 22:01
Spread the love

Volgens kenners is Akua Naru één van de jonge stemmen die de hiphop een nieuwe rebelse adem kan geven. Op het podium bracht ze een ode aan haar vrouwelijke muzikale helden van Nina Simone tot Lauryn Hill. Haar sterke teksten kwamen niet helemaal tot hun recht maar de drive en het ritme waren er wel.

Che Sudaka bestaat uit twee Colombianen en twee Argentijnen die begin 2000 naar Spanje vluchtten. Ze leerden elkaar kennen als straatmuzikanten zonder papieren en begonnen samen muziek te maken. Ondertussen hebben ze papieren, ging de Spaanse economie kopje onder en groeiden zij uit tot één van de betere livebands van Europa.

Midden hun optreden op Sfinks viel de elektriciteit uit. Alleen de drums waren nog hoorbaar voorbij de eerste rijen. Che Sudaka ging gewoon door en hield de concerttent tien minuten aan het dansen zonder een noot te spelen.

Sfinks hoopt met deze editie te bewijzen dat het het schrappen van de subsidies kan overleven. Het festival werd helemaal gratis. De organisator hoopt dat er genoeg mensen komen die genoeg consumeren om uit de kosten te geraken. 

take down
the paywall
steun ons nu!