Nieuws, Politiek, Cultuur, België, Minderheden, Gentse Feesten, Batakamp, Gent -

Safaripark voor minderheden op Gentse Feesten 2013

Een nougareep kopen om binnen te komen in het BataBata safaripark. Het zilverpapiertje moet je inleveren bij de kassa, dit sturen ze later op naar Afrika. VZW CirQ verwijst met het safaripark dit jaar naar de 'menselijke dierentuinen' op de Wereldexpo van 1913, met een focus op minderheden.

donderdag 25 juli 2013 18:00
Spread the love

Bij de ingang heb ik schrik als Nederlander, maar ze laten me passeren. Na twee minuten kom ik er echter achter dat mijn vriendin wel de volle laag krijg, niet als Hollander, maar haar tas is harig en ze willen graag weten welk dier ze geslacht heeft om haar tas te maken.

Cliché bevestigend heb ik zonder erbij na te denken mijn eigen drankje mee naar binnen genomen. Ik word gearresteerd en verbannen naar het kleinste cafe ooit. Daar moet ik verplicht mijn drankje opdrinken en de specialiteit van het huis, helaas zonder airco en met 4 mannen op 4 vierkante meter.

Net als ik ga zitten, komen er een tiental zwarten binnen. Alle aandacht gaat naar de ingang, we maken een erehaag en diegene die niet in de erehaag staan moet bukken om respect te tonen voor de minderheid.

Naast mij is er een kooi waar net vier kinderen in passen die om de zoveel tijd bananen, pinda’s en water krijgen gevoerd. In mum van tijd veranderen ze in kleine aapjes. In de loop van de middag worden er nog gehandicapten, grieken en homo’s in het ‘zonnetje’ gezet. Er wordt met de billen geschud, mensen krijgen de volle laag met een waterslang en/of schuimmachine en er zijn muzikale optredens en presentaties over minderheden.

Geen safaripark zonder op safari te kunnen, dus je kan in een ‘auto’ op safari in kraakpanden, het baudelopark en op BV safari. “Bata Bata” vindt opnieuw plaats in de Willem de Beersteeg, van 20 tot 29 juli van 15u tot 23uur.

take down
the paywall
steun ons nu!