Klimaatactiekamp 2013 in Brugge
#klimaatactiekamp #brugge #global-warming -

Klimaatactiekamp 2013 in Brugge

zondag 21 juli 2013 01:10

“Ook deze zomer gaat er weer een klimaatactiekamp door in ons land, en dit van woensdag 24 juli tot 31 juli. Deze keer is Brugge aan de beurt.

In haar nagelnieuwe beleidsplan belooft het Brugse stadsbestuur ‘Groen voor kleur en sfeer’.
We mogen dus wellicht wat meer bloemperken verwachten, en er komen openbare toiletten in de parken zodat iedereen probleemloos van het afgemaaide gras kan genieten… Intussen blijft het knokken om de overgebleven  groene ruimtes uit handen van de bouwpromotoren te houden.

Tijdens het kamp kom je meer te weten over de mogelijke verbreding van het Schipdonkkanaal, het geknabbel aan het Lappersfortbos en andere natuurgebieden, de leegstand in industrie-en woonzones…

Net zoals de vorige jaren zal dit kamp  weer veel aandacht schenken aan de lokale realiteit, maar blijft het daar niet bij.
Globaal thema is ‘Transitie naar een duurzame samenleving’.

Door middel van workshops, film, debatten en actie wil het kamp bijdragen aan bewustwording en kennis van de ecologische problemen en manieren om hier tegen in te gaan. Dit jaar wordt er gewerkt met themadagen. Zo komt er een dag rond ‘energievraagstukken’,  ‘Hoe en waarom van transitie’, ‘GGO’s en permacultuur’, een ‘bijendag’, een dag voor de buurt en lokale actiegroepen…

Er zal ook ruimte zijn voor relaxatie, het bouwen van een zweethut, een training ‘geweldloze weerbaarheid’ van vzw Vredesactie..
Binnenkort zal het volledige programma-overzicht met exacte dagen en uren online beschikbaar zijn. gDat programma zit al aardig vol maar er blijft altijd ruimte voor uw initiatieven.

Praktisch: De locatie komt u daags voor het gebeuren wel te weten. Er is geen vaste ‘toegangsprijs’ maar een vrije bijdrage voor het dekken van de kosten is natuurlijk welkom. Er is een goede vegan keuken en bar aanwezig.
Breng gewoon uw tentje (en indien mogelijk een fiets) mee, en een actieve, warme zomer kan niet meer stuk…”

Bronnen en verdere informatie:

http://www.climaxi.be/node/288

http://climaxi.be/public/Info%20Klimaatactiekamp%20Brugge.pdf

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!