Eric Goeman (foto: Han Soete).
Nieuws, België, Gentse Feesten Debatten, Eric Goeman, Democratie 2000 -

Gentse Feestendebatten: zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden

Voor de 24ste keer op rij organiseren vzw Trefpunt en Democratie 2000 de Gentse Feestendebatten. Vanaf zondag 21 juli wordt er negen namiddagen lang - van 14 tot 18 uur - diepgaand gedebatteerd over hete maatschappelijke hangijzers. Zoals de traditie het wil bestaat het lijstje discussianten ook nu weer uit een schare academici, politici en mensen uit het maatschappelijk middenveld.

woensdag 17 juli 2013 20:13

Controverse en tegenspraak worden niet geschuwd. De spits wordt afgebeten door het debat ‘Kan Gent de wereld redden?’ met onder meer Elke Decruynaere, Siegfried Bracke en Stijn Oosterlynck. Gent gaat immers graag prat op een sociaalecologisch imago, maar strookt dit wel met de werkelijkheid?

De daaropvolgende dagen wordt er onder meer gediscussieerd over ‘De grenzen van de groene economie’ (met Anneleen Kenis, Vera Dua, An de Bisschop e.a.), ‘Wordt ziek zijn onbetaalbaar?’ (met onder meer Dirk Van Duppen, Marc Moens, Sara Willems), en over het hoofddoekendebat (met o.a. Etienne Vermeersch, Kitty Roggeman, Rachida Lamrabet en Meyrem Almaci).

De debatten gaan door in het NTGent op het Sint Baafsplein en worden telkens ingeleid door één van de sprekers. Zoals vanouds is coördinator Eric Goeman de moderator. De inkom is gratis. Het volledige programma leest u hier.

Op zondag 21 juli worden om 19.30 uur ook de Prijs voor de Democratie en de Prijs Jaap Kruithof uitgereikt op het groot podium Bij Sint-Jacobs.

Gentse Feestendebatten, van 21 tot 29 juli 2013, NTGent, Sint-Baafsplein, telkens van 14u tot 18u

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!