Ochtend in Jenin. De geschiedenis van een volk door de ogen van vier generaties vrouwen en van hun kleinkind, zoon, broer en oom ... aan de overkant (Foto: boekcover De Geus)
Nieuws, Cultuur, Boekrecensie, Voordeelactie -

Zomerboekactie DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be selecteert voor deze zomer zeven must-read fictie en non-fictie boeken en brengt ze samen in een voordeelactie. Elk boek vertrekt met jou op vakantie voor slechts 6 euro (exclusief verzendkosten)! Maak je keuze of prop ze gewoon allemaal tussen je reisspullen.

zondag 7 juli 2013 17:07
Spread the love

Reis rond de wereld via enkele favorieten van DeWereldMorgen.be:

 • OCHTEND IN JENIN (fictie, Susan Abulhawa, Palestina)
  Aangrijpend familie-epos dat de tragische geschiedenis van het Palestijnse volk vertelt, bekeken door de ogen van vier generaties vrouwen;
 • HET LAND VAN DE VROUWEN (fictie, Gioconda Belli, Nicaragua)
  Speels, tegelijk grappig en over the top, feministisch pamflet over een groep strijdvaardige vrouwen (erotica’s) die de politieke macht grijpen en een alternatief voor machismo en corruptie in de praktijk brengen;
 • DE WERELD VOLGENS MONSANTO (non-fictie, Marie-Monique Robin, Frankrijk)
  Fraai staaltje onderzoeksjournalistiek dat chemiereus Monsanto, marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen, ontmaskert als een bedrijf dat winst laat primeren op de menselijke gezondheid en een machtspositie verwierf dankzij leugens, corruptie en chantage;
 • STEEN VAN GEDULD (fictie, Atiq Rahimi, Frankrijk-Afghanistan)
  Indringende monoloog van een vrouw die, wanneer ze waakt bij haar in coma liggende man, mijmert over haar pijn, vernederingen en geheimen. Deze met de literaire Prix Goncourt bekroonde roman werd door de auteur zelf verfilmd als The Patience Stone;
 • GUERRILLA Boliviaans dagboek (non-fictie, Ernesto Che Guevara, Cuba)
  Herziene en geautoriseerde editie van Che Guevara’s beroemde laatste dagboek dat gevonden werd in zijn rugzak toen hij in oktober 1967 werd gevangengenomen door het Boliviaanse leger. Het werd onmiddellijk een internationale bestseller en inspireerde filmmaker Steven Soderbergh voor zijn Che-tweeluik;
 • DRIE SECONDEN (fictie, Anders Roslund & Börge Hellström, Zweden)
  Zomerse thriller van de boeiendste misdaadauteurs van Scandinavië over een ex-crimineel die, na zijn ontslag uit de gevangenis, als infiltrant voor de Stockholmse politie in een levensgevaarlijke zaak verwikkeld raakt;
 • HET MEISJE ONDER DE STRAAT (fictie, Anders Roslund & Börge Hellström, Zweden)
  Thriller van de straffe en geëngageerde Zweedse journalisten/crimeauteurs die in september naar Manifiesta komen. Hier ontdekken speurders onder het straatasfalt een hallucinante wereld die onze zogenaamde welvaartstaat aan de kaak stelt.

Bestel je voordeelboeken hier in onze shop!

take down
the paywall
steun ons nu!