De propaganda en het verbod tegen cannabis brengt ons naar het begin van de vorige eeuw. Begin jaren '90 deed professor in de rechtsleer Charles Whitebread een verregaand onderzoek naar de oorsprong van het verbod op niet-medicinaal marihuanagebruik. Zijn bevindingen vatte hij samen in een lezing voor de jaarlijkse bijeenkomst van de California Judges Association in 1995. (Bron: http://www.cannaclopedia.be/MARIHUANAVERBOD.htm)

Niemand trapt nog in propaganda tegen cannabis

zaterdag 6 juli 2013 03:26

Vandaag kreeg ik het weer zwaar op mijn heupen. Voor ik de nacht inging om mijn job als nachtopvoeder uit te oefenen besloot ik nog even een koffie te gaan drinken in het centrum van de stad. Omdat ik enkel mijn hond als gezelschap had doorbladerde ik maar de krant die er klaarlag voor de klanten.

Het moest weer lukken… Tegenwoordig kan je geen krant meer openslaan of er staat ergens in een hoekje propaganda tegen cannabis. Nu ook weer.

Het betrof De Gentenaar. Het artikel ging erover dat er tegenwoordig minder drugs wordt gebruikt in het uitgaansleven dan vroeger, volgens de woordvoerder van de VAD (Vereniging voor Alcohol en Drugsmisbruik). Ik vind het artikel online niet terug, jammer, maar ik weet nog met welke regeltjes het artikel begon: Cannabis maakt je dommer na veelvuldig gebruik. Het zorgt ervoor dat je sneller in een psychotische toestand terechtkomt en het is niet zo onschuldig als het lijkt.

Dat De Gentenaar dit zo maar durft te publiceren zonder zelf op onderzoek uit te gaan vind ik ronduit schandalig. Dit artikel is totaal niet genuanceerd. Al de argumenten hierboven zijn allang weerlegd, en kloppen allerminst, waardoor men dus kan spreken van propaganda. 

En cannabis roken maakt niet dommer, wel het roken van tabak. Deze stelling is bewezen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam!  Ook de schade die alcohol toebrengt is niet minnetjes!

Het is bekend dat de Vlaamse Overheid campagne ging voeren om cannabis in een nog slechter daglicht te stellen dan het al was, maar toch blijf ik het dégoutant vinden. Ik en wereldwijd nog vele anderen hebben al schermen vol getypt en al deze argumenten weerlegd, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en feiten. Maar wanneer gaat dit nu eens doordringen bij de media?

Zolang de media blijft meewerken aan deze propaganda dan blijft gecontamineerde cannabis de markt domineren, dewelke een gevaar is voor de gezondheid van de toevallige gebruikers! De gevolgen van de illegaliteit zijn enorm en kosten de maatschappij handenvol geld. Het maakt het ook onmogelijk voor zieke mensen om de voordelen van cannabis te kunnen benutten.

Het feit is dat cannabis tot veel in staat is: epilepsie aanvallen verminderen, glaucoma genezen, kanker voorkomen en vermoedelijk zelfs genezen, pijn stillen (niet alleen voor mensen, ook voor honden!), het kan helpen bij MS, migraine, enz.

And once and for all, cannabis is veel veiliger dan alcohol, tabak en medicatie. Het is zelfs veiliger dan aspirine en minder verslavend dan koffie! Ooit al iemand agressief zien worden na het consumeren van cannabis?

Er bestaan studies die beweren dat tabak de risicofactor is voor het ontwikkelen van een psychose, waarom verschijnt daar nooit iets van in de media?  

Educatie is wel een belangrijk issue. Zo zouden we mensen er beter attent op maken dat wanneer ze veel gedronken hebben, ze beter geen joint roken! Want dan kan het al eens slecht gaan, zeker als je nog moet autorijden! En dat ze beter hun eigen plantje (eentje maar, volgens de wet!) zouden kweken of laten kweken door een Cannabis Social Club, dan zijn ze zeker van de kwaliteit! 

Het feit dat mainstreammedia afhankelijk is van haar adverteerders zoals de farmaceutische industrie, maakt veel duidelijk. Persvrijheid is een illusie. Gelukkig bestaat er nog vrije media zoals DeWereldMorgen!

Dat de farmaceutische industrie oh zo machtig is bewijst ook het feit dat sommige landen radicaal tegen cannabisgebruik zijn, maar een uitzondering maken voor Sativex, een spray van cannabisextract. Sativex wordt geproduceerd door GWPharma.

Dokters zouden hun patiënten durven waarschuwen dat ze beter Sativex kiezen dan de echte plant, omdat het THC gehalte te hoog zou liggen tegenwoordig. Maar de waarheid is dat er zoveel soorten bestaan! Hoog THC gehalte of hoog CBD gehalte, mensen kunnen zelf de variëteit kweken waar ze zich het best bij voelen. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!